Katastrofin ainekset -podcast vie kuulijan tulevaisuuteen keskelle aikaa, jossa ilmastokriisin vaikutukset ovat arkipäivää. Dramatisoidut kuunnelmat konkretisoivat edessämme väistämättä olevia muutoksia. Jaksoissa ääneen pääsevät myös ilmastotyön asiantuntijat. He johdattavat ilmastonmuutoksen eri ilmiöiden äärelle sekä kertovat käytännön esimerkkejä ilmastonmuutoksen hidastamisesta ja muutokseen sopeutumisesta.

Katastrofin ainekset: Tutustu podcastin jaksoihin

#1: ”Voiko näin paljon vettä edes tulla”

Voimakas tulva voi olla luonnonkatastrofi. Miksi sitten tulvat aiheuttavat ongelmia nimenomaan kaupunkiympäristössä, ja onko kyseessä enää luonnonilmiö? Jakson tarina vie kuulijan keskelle kesäistä kaupunkia, jonka arki muuttuu dramaattisesti ukkosmyrskyn iskiessä. Asiantuntijapuheenvuorosta vastaa kaupunkialueiden hydrologian ja hulevesien hallinnan asiantuntija, ryhmäpäällikkö Nora Sillanpää Sitowiseltä.

#2: ”Raikas merituuli puhaltaa ja vapaudun hetkeksi kuumuuden kahleista”

Samaan aikaan kun ilmastonmuutosta yritetään hidastaa, täytyy ihmiskunnan myös varautua erilaisiin riskeihin ja sopeutua muuttuvaan ilmastoon. Mitä kaupungeissa voi tehdä kuumuudelle? Kakkosjakson tarinassa helle lamaannuttaa toimintakyvyn. Jakson asiantuntijana on maisema-arkkitehti Vilja Larjosto, joka työskentelee Sitowisellä ilmastonmuutokseen sopeutumisen parissa.

#3: "Jotain pientä tuulta oli luvattu" - Julkaistaan tiistaina 22. lokakuuta
#4: Julkaisu 5.11.2024
#5: Julkaisu 19.11.2024
#6: Julkaisu 3.12.2024
#7: Julkaisu 17.12.2024

Kysy lisää ilmastonmuutokseen liittyvistä palveluista:

Kuva
Sitowisen kestävän kehityksen palvelujohtaja Suvi Monni.
Suvi
Monni
Kestävän kehityksen palvelujohtaja
Ympäristö ja kaupunkikehitys
+358 40 543 1476
Kuva
Eero Puurunen
Eero
Puurunen
Palvelujohtaja, kestävän maankäytön älykkäät palvelut
Kestävä kaupunkisuunnittelu
+358 40 1882182